Ook jouw favoriete fastfoodketen heeft zijn geheimen

Of je nu alle fastfoodketens blind weet te vinden of er één keer per jaar komt: het lijkt altijd alsof de tijd er stil staat. Je weet wat er op het menu staat, je weet de kassa te vinden en je herkent de geur uit duizenden. Toch heeft jouw favoriete fastfoodrestaurant geheimen waar je nog helemaal niet vanaf weet. Tot nu, want wij noemen ze voor je op!

1. Het brood van de Subway

Een paar jaar geleden bevatte het brood van de Subway azodicarbonamide. Dit is hetzelfde ingrediënt dat ook voor yogamatten wordt gebruikt. Er is in 2014 een online petitie geweest waarbij het fastfoodketen verzocht werd om te stoppen met dit ingrediënt. En de petitie heeft geholpen, want daarna zat het ingrediënt niet meer in de Subs.

2. Burger King heet anders in Australië

Burger King heeft down under een hele andere naam dan op de rest van de wereld, namelijk Hungry Jack’s. Geen zorgen, want ze serveren hier wel hetzelfde menu als de Burger King. De reden dat het fastfoodrestaurant daar anders heet, heeft te maken met concurrentie. Er was namelijk al een ander restaurant in Australië dat Burger King werd genoemd. Het toenmalige moederbedrijf, Pillsbury, gaf franchisenemer Jack Cowin daarom andere namen om uit te kiezen. Hij koos voor Hungry Jack’s, en het restaurant is daar net zo populair als de andere restaurants van Burger King.

3. McDonalds verkocht ook andere sandwiches

De McDonalds kennen we nu natuurlijk van de bekende Bic Mac, McFlurry en de overheerlijk kipnuggets. Maar dat stond niet op het menu toen de originele McDonalds in 1955 open ging. Toen verkocht het fastfoodrestaurant namelijk gegrild rundvlees, chili, varkensvlees en zelfs een boterham met pindakaas en jam. Dat zag er vast bijzonder uit!

4. KFC’s geheime recept

Er  is daadwerkelijk een geheim recept van Kolonel Sanders voor de smakelijke kip bij de KFC. Een gesigneerde kopie van het recept ligt namelijk veilig bewaard in een kluis op het hoofdkantoor in Louisville. De fastfoodketen gebruikt twee verschillende fabrikanten die van elkaar afhankelijk zijn om het recept te maken. Niemand buiten de KFC weet dus het geheime recept.

5. Bijzondere Starbucks-locatie

De Starbucks is op elke plek te vinden, zelfs het hoofdkantoor van de CIA. Het populaire koffierestaurant ziet er hetzelfde uit, maar er is één groot verschil. Er worden namelijk geen namen op de bekers geschreven. Nu maar hopen dat de baristas een goed geheugen hebben!

Lees ook: 6 bijzondere redenen waarom mensen fastfoodketens hebben aangeklaagd

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Aliazukrina Wqyan