13 april 2021

Van Groningen tot Limburg: Sanie ging ze allemaal af

Wat doe je als je je thuis verveelt? Simpel, je gaat een stukje toeren. En dan komt het weleens voor dat je bij een McDrive stopt om jezelf te voorzien van een romige milkshake, Franse frietjes en kipnuggets. Sanie Patty (23) deed het even anders, en ging bewust alle McDrives van Nederland af. Geen enkele McDrive sloeg hij over! “Ik heb wel honderden kipnuggets gegeten”, aldus Sanie. 

Voorbereid

Aan het AD vertelt Sanie hoe hij op het idee kwam. Hij werd vorig jaar uitgedaagd door een collega om bij alle McDrives die hij op weg naar huis tegenkwam te stoppen. “Dit waren er toen vier. Uiteindelijk kwamen we op alle McDrives uit. En ja, dat doe ik dan ook. Dat zit in me.” Sanie ging goed voorbereid op pad en kocht bij de ANWB een kaart van Nederland. Vervolgens zocht hij via Google Maps alle McDrives op en noteerde hij die op de kaart. Hij werd bij elke rit vergezeld door een vriend. “Je zit de hele dag met elkaar opgescheept, waardoor je diepere gesprekken voert. Ik heb mijn vrienden beter leren kennen, dat was het mooiste aan dit avontuur.”

Honderden kipnuggets

Sanie kan zichzelf zeker een McDonalds-expert noemen. Tijdens de rit heeft hij minstens honderden kipnuggets, McKroketten en hamburgers gegeten. Ook weet hij de beste McDrives nu blindelings te vinden. “In Enschede waren de kipnuggets pittiger dan normaal. Nét wat lekkerder”, zegt Sanie. Ook de McDonalds bij Eindhoven was een grote favoriet. “Daar is alles in de stijl van de jaren 50. Weer eens wat anders”, legt Sanie uit. En zijn minst favoriet? De McDonald in Amsterdam. “Daar vergaten ze mijn bonnetjes. De hamburger en patat smaakten bovendien erg zoet.”

Diep in de buidel

Wie hetzelfde avontuur aan wil gaan, moet diep in de buidel tasten. Sanie heeft er maar liefst negen dagen over gedaan om alle McDrives langs te gaan. Hierbij heeft hij ook evenveel keer getankt en was hij rond de €1200 kwijt. Ook vertelde hij dat zijn mond na een tour vaak droog aanvoelde. Toch heeft hij warme gevoelens aan zijn avontuur overgehouden en bewaart hij alle bonnetjes en foto’s in twee goudgele fotoboeken. Wil je het avontuur van Sanie zien? Hij heeft alles bijgehouden in een vlog.

Ga je ook naar de McDonalds? Let op! Dit moet je volgens een manager nóóit meer bestellen bij de McDonalds

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill