Jaimy Boer

En hij werkt bij elk soort gebak

Wie regelmatig taarten en cakes bakt, weet hoe leuk het is om in de keuken aan de slag te gaan. Van het maken van deeg tot het smeren van de vulling en natuurlijk het eten van je eigen creatie: wij houden ervan! Wil jij jouw baksels voortaan nog lekkerder maken? Lees dan gauw verder!

Andere structuur

Deze handige tip hebben wij te danken aan Shirley O’Corriher, een Amerikaanse biochemicus en kookboekauteur. Volgens haar moet je, naast boter en room, ook een ander product uit het koelschap meenemen: slagroom. Opgeklopte slagroom zorgt er namelijk voor dat de structuur en smaak van je bakcreatie veel zachter wordt. Door opgeklopte slagroom aan je recept te voegen, krijgt jouw taart of cake een zijdezachte structuur en dit maakt hem veel rijker van smaak.

Zo werkt het

Wil je deze tip meteen uittesten? Volgens Shirley werkt deze truc bij elk soort gebak. Dus bijvoorbeeld ook bij chocoladebrownies met Kinder-chocoladevulling en frambozen-ricottataart. En elke soort slagroom is hier goed voor. Hoe het werkt: gebruik 125 milliliter van de slagroom en klop het met de hand of mixer. Klop de slagroom net zolang door totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg de slagroom op het allerlaatst moment toe aan je taart of cakebeslag en meng het tot een glad geheel. Vervolgens bak je het volgens het recept van je baksel in de oven.

Extra tip

Daarnaast hebben we nog een andere tip tip voor alle thuisbakkers. Het is namelijk een goed idee om van tevoren de producten al uit de koelkast te halen. Wanneer alles op kamertemperatuur is, zal het namelijk veel sneller lukken dan wanneer een ingrediënt nog koud is. Bakkers klaar, bakken maar!

Lees ook: Aha! Dit heeft Mascha van Beautygloss in keukenkastje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet, Laura’s Bakery | Unsplash, Alexander Mils