Ingrediënten
  • Voor het brood:
  • 60 milliliter warm water
  • 2 gram suiker
  • 1,5 gram gedroogde gist
  • 130 gram bloem
  • 1 gram oregano
  • 1 gram chilivlokken
  • 1 gram knoflookpoeder
  • Snufje zout
  • 2 milliliter olie
  • Voor de vulling:
  • 26 gram boter
  • 13 gram knoflookboter
  • 30 gram koriander, gesneden
  • 100 gram kaas, gemixt
  • Snufje oregano
  • Snufje chili vlokken
  • Mais, gekookt
  • Paprika, gesneden
80 min.
8 pers.

Het water loopt ons nu al in de mond

Knoflookbrood is het perfecte gerecht voor bij de pizza, een soep of gewoon als lekkere snack. Dit recept heeft een royale laag knoflook, kaas en oregano. En je bent ook nog eens heel snel klaar, wat een feest! Wij vertellen je hoe je dit smakelijke recept maakt.

Hoe je het maakt:

  • Doe het water in een kom en voeg de suiker toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de gist toe en roer dit ook door elkaar. Dek de kom 10 tot 15 minuten af.
  • Doe de bloem, oregano, chilivlokken, knoflookpoeder en het zout in een kom en roer door elkaar. Voeg daarna de gist toe. Roer dit goed door elkaar. Het deeg moet plakkerig zijn. Is dit niet plakkerig? Voeg dan water toe en kneed het zo’n 15 minuten.
  • Maak een bal van het deeg en smeer een beetje olie op het deeg. Kneed dit er goed in.
  • Dek de kom af en laat het 1 tot 2 uur met rust, met voorkeur op een warme plek. Het deeg is klaar als het gerezen is tot twee keer het formaat van het deeg.
  • Doe een beetje olie op je hand en kneed dit in het deeg voor een minuut.
  • Strooi wat bloem op een vlak oppervlak, kneed het deeg hierop en stretch het deeg. Dit kun je met je vingers doen of met een deegroller.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Doe in een klein kommetje de boter en knoflookpasta en meng dit door elkaar. Doe dan de stukjes koriander erbij en roer dit ook door elkaar. Smeer het royaal op het deeg.
  • Strooi dan de kaas over het deeg, daarna de oregano, chilivlokken, mais en paprika.
  • Smeer dan wat water op de zijkanten van het deeg en vouw het deeg dicht. Duw het goed samen zodat beide kanten aan elkaar zitten.
  • Leg het knoflookbrood in een bakpan en smeer de overige knoflookboter eroverheen. Strooi daarna de oregano en de chilivlokken over het brood.
  • Snijd het brood in plakjes.
  • Doe het knoflookbrood in de oven, bedek het met een deksel en bak 15 minuten. Het brood is klaar wanneer het goudbruin is.
  • Smeer wat boter over het knoflookbrood om het een zachte smaak te geven.
  • Eet smakelijk!

Ben je benieuwd hoe dit recept eruitziet? Hieronder vind je het recept als filmpje!

Voor bij het knoflookbrood: kip-Parmezaan pizza

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Terrace Kitchen | Beeld: Videostill – The Terrace Kitchen

Ingrediënten
  • Voor het brood:
  • 60 milliliter warm water
  • 2 gram suiker
  • 1,5 gram gedroogde gist
  • 130 gram bloem
  • 1 gram oregano
  • 1 gram chilivlokken
  • 1 gram knoflookpoeder
  • Snufje zout
  • 2 milliliter olie
  • Voor de vulling:
  • 26 gram boter
  • 13 gram knoflookboter
  • 30 gram koriander, gesneden
  • 100 gram kaas, gemixt
  • Snufje oregano
  • Snufje chili vlokken
  • Mais, gekookt
  • Paprika, gesneden