Wat een goed nieuws!

Schuif je kopje koffie maar opzij! Ondanks dat cafeïne bekend staat om het verhogen van je productiviteit, is er een nieuw voedingsmiddel dat ons gaat helpen de to do list af te strepen: pizza. Jazeker, uit onderzoek is namelijk gebleken dat een stuk pizza je helpt om productiever te zijn.

Onderzoek

Nog even wachten… Nou, volgens het onderzoek van Dan Arierly is wachten verleden tijd. Als we hem moeten geloven (en dat doen we!), zorgt pizza ervoor dat je nog harder gaat werken. Een punt met smakelijke tomatensaus, gesmolten kaas en toppings doet dus veel meer dan alleen jouw honger te stillen.

Verdeeld in twee groepen

In zijn boek Playoff: The Hidden Logic That Sharpes our Motivations legt hij uit hoe hij dit onderzocht heeft. Tijdens het onderzoeken naar het belonen van werknemers in een fabriek in Israël, heeft hij de groep werknemers verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een compliment of zelfs salarisverhoging van $30 en de andere groep werd beloond met een stuk pizza.

Een stuk productiever

En wat er toen gebeurde verbaasde ons enorm! De werknemers die pizza kregen waren namelijk een stuk productiever dan de andere groep. En de mensen die een loonsverhoging kregen, waren minder productief en ging de kwaliteit van hun werk ook omlaag. De dag erna werden hun prestaties namelijk een stuk minder. Wauw!

Inspiratie

Voortaan gaan we niet meer onderhandelen over een loonsverhoging, maar over pizza. Nu alleen nog nadenken over welke pizza we dan willen krijgen. Misschien een pizza Quattro Formaggi? Of eentje met bbq-chicken? Afijn, we zijn er nog niet helemaal uit!

Lees ook: TikTok-hack: op deze manier neemt je pizzadoos niet zoveel ruimte in

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Unsplash, Jordan Nix