Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 10 gram (bier)gist
  • 200 milliliter warm water
  • Snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels olijfolie voor het pizzadeeg + 4 eetlepels voor over de topping
  • 60 gram Provolone-kaas
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram Gruyère-kaas
  • 60 gram Pecorino-kaas
40 min. + 20 min. wachttijd min.
4 pers.

De allerkazigste pizza kun je ook in je eigen keuken maken!

Quatro Formaggi is Italiaans voor vier kazen, en daarmee is al veel gezegd. Deze favoriet staat op het menu van menig pizzeria en is geliefd vanwege de enorme hoeveelheid gesmolten kaas op een knapperige bodem. Ook thuis kun je ‘m maken. Wij delen het authentieke Italiaanse recept.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pizza:

  • Laat de gist oplossen in warm water. Leg de bloem op een schoon oppervlak en maak een kuiltje in het midden. Schenk hierin de suiker, zout, olie en water. Kneed dan alles goed door elkaar.
  • Voeg de gist toe aan het deeg en blijf kneden tot een glad, elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en laat deze 40 minuten rijzen in een kom op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit. Druk de randen extra aan met je vingers, zodat zich een opstaande rand vormt.
  • Leg de pizzabodem op een bakplaat. Snijd de kazen en beleg hiermee de pizza. Schenk de olijfolie hier overheen en besprenkel met zout.
  • Bak de Quattro Formaggi 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: 15 minuten knoflookbrood-pizza’s

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste Atlas | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 400 gram bloem
  • 10 gram (bier)gist
  • 200 milliliter warm water
  • Snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels olijfolie voor het pizzadeeg + 4 eetlepels voor over de topping
  • 60 gram Provolone-kaas
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram Gruyère-kaas
  • 60 gram Pecorino-kaas