Vivian

Zo neemt de pizzadoos niet je hele koelkast in beslag

Het komt niet héél vaak voor, maar zo nu en dan blijven er nog twee of drie stukjes pizza over. Heerlijk om de volgende dag nog even op te warmen en op te peuzelen. Dat vergt wel vaak een hele volksverhuizing in de koelkast, want je moet die grote pizzadoos natuurlijk kwijt kunnen. Gelukkig is daar een handige hack voor, ontdekten wij op TikTok. 

TikTok-hack

Hartstikke lekker natuurlijk, die restjes pizza. Maar wel enorm onhandig, zo’n grote pizzadoos in je koelkast. Dat vond TikTok-gebruiker Nate Hunter ook. Daarom deelde hij een filmpje van hoe je de pizzadoos makkelijk kunt opvouwen tot een kleinere doos, die een stúk minder ruimte inneemt.

Kleinere pizzadoos

Hoe hij dat doet? Dat is eigenlijk heel makkelijk. Hunter scheurt het bovenste deel van de pizzadoos af, en haalt het middelste deel van de zijkanten eraf. Zorg ervoor dat de stukjes pizza aan één kant liggen, en je vouwt de doos makkelijk dicht. Zo is-ie ineens de helft van het formaat. Hier moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat dit een pizzadoos betreft die hiervoor gemaakt is. Of dit bij andere pizzadozen ook het geval is, is nog maar de vraag. Wel kun je natuurlijk zelf heel makkelijk de bovenkant van de doos er afscheuren en een deel van de zijkanten af knippen, zodat-ie op dezelfde manier kleiner dicht te vouwen is.

Benieuwd naar de TikTok-hack? Hieronder zie je hoe je van een grote pizzadoos een kleiner formaat maakt.

@nateandgran

Pizza box life hacks #fyp #viral #foryoupage #share #duet

? original sound – Nate Hunter

Lees ook: Recept: pita-pizza met kip en satésaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: TikTok | Beeld: Unsplash, Kristina Bratko