15 + 15 min min.
1 pers.

Een heerlijke pizza die in een handomdraai klaar is

Een heerlijk recept voor de echte pizza-lovers: de bbq-chicken pitapizza! Deze kleine pizza’s maak je met slechts een paar ingrediënten. Binnen een handomdraai staat je maaltijd op tafel! Heerlijke kip, mozzarella en ui, op een lekker pitabroodje. Zeker de moeite waard om eens te proberen, want hij is lekker én vers! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bbq-chicken pitapizza:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de kip en de barbecuesaus in een kleine kom en meng dit goed door elkaar. Zet het daarna opzij.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg het pitabroodje op de bakplaat en verdeel de barbecuesaus erover.
  • Voeg de kip toe aan het pitabroodje en voeg daarna mozzarella en rode ui toe. Doe dit qua hoeveelheid naar eigen smaak.
  • Bak de pitapizza 15-20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en de kip verhit is.
  • Garneer eventueel met verse koriander.
  • Snijd de pizza in stukjes en serveer hem.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: deze pizzadilla combineert het beste van Italië en Mexico

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 125 gram rotisserie kip, versnipperd
  • 30 gram barbecuesaus + 2 eetlepels
  • 1 (groot) volkoren pitabroodje
  • 1 handvol geraspte mozzarellakaas
  • 1 handvol rode ui, in plakjes gesneden
  • Verse koriander, voor de garnering