De Queen heeft zo haar eigen bijzondere eetgewoonten

De Britse koningin houdt er niet alleen tijdens staatsbanketten strikte regels op na. Ook voor haar dagelijkse maaltijden heeft Queen Elizabeth zo haar specifieke voorkeuren. Deze etenswaren of drankjes worden bijvoorbeeld nooit op tafel gezet in Buckingham Palace. Zou jij net als hare majesteit dit voedsel kunnen laten staan?

Pasta en aardappelen

Queen Elizabeth II ziet af van zetmeelrijke producten, wat betekent dat ook pasta niet op het menu staat. De koningin eet liever salade of groenten met gegrilde vis of kip. Om dezelfde reden laat de Queen ook zetmeelproducten als aardappelen staan. De royal chefs hoeven dit populaire product dus nooit te bereiden.

Niet-doorbakken vlees

Een stukje rare medium vlees mag dan voor veel mensen chic in de oren klinken, Queen Elizabeth zal hier niet snel haar tanden in zetten. Hare majesteit verkiest een goed doorbakken stuk vlees bij haar diner.

Witte eieren

In de koninklijke keukens worden alleen bruine eieren bereid, omdat witte eieren volgens Queen Elizabeth minder goed smaken. Scrambled eggs, het roerei dat de Britten vaak als ontbijt eten, vallen wel heel goed in de smaak bij de Queen, mits ze gemaakt zijn van de bruine eieren.

Knoflook en ui

Voor ons een onmisbaar ingrediënt bij de meeste gerechten, maar voor de Queen geen dagelijkse kost. Aangezien de koningin veel bezoekjes aflegt, eet ze liever geen voedingswaren die de geur van haar adem kunnen beïnvloeden. Dat komt wel zo koninklijk over.

Broodkorstjes

Kreeg jij vroeger als kind te horen dat je ook de korstjes van je brood moest opeten? De Queen bepaalt haar eigen regels en laat de randjes van haar brood afsnijden voor het opdienen. Bij de thee nuttigt de koningin graag een tonijnsandwich zonder korstje, en met boter en mayonaise.

Fruit dat niet in het seizoen is

We zijn inmiddels gewend dat veel fruitsoorten het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar Queen Elizabeth houdt vast aan eten volgens de seizoenen. De koninklijke koks kunnen in de winter dus absoluut geen verse aardbeien op het menu zetten. De Queen wil dat haar eten op een natuurlijke manier wordt verbouwd en eet alleen het fruit dat bij het seizoen past.

Een banaan uit het vuistje

Hoewel de Queen dol is op fruit, zul je haar niet snel een banaan uit het vuistje zien eten. Als een echte royal heeft Elizabeth namelijk haar eigen manier om een banaan te eten. Ons is dat net iets te veel werk, maar stijlvol is het wel.

Gezoete thee

De Queen drinkt het liefst zwarte thee met melk, maar zónder suikerklontjes. Een gezonde gewoonte, lijkt ons! Toch komt er wel wat zoetigheid aan te pas bij haar kopje thee, want Queen Elizabeth geniet regelmatig van een high tea. Daarbij worden onder andere deze zoete scones geserveerd.

Benieuwd naar wat de Queen wél op het menu heeft staan? Lees dan: Dineren als koningin Elizabeth: zo ziet haar dagmenu eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: BSR Agency, Press Association