Ingrediënten
  • 250 milliliter volle melk
  • 240 gram bloem
  • 50 gram ongezouten, geklaarde boter
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel baksoda
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel citroensap
09 oktober 2018
30 min.
4 pers.

Dit recept wil je meteen uitproberen

Als we thuis willen genieten van een lekkere high tea, zullen we de gerechten toch echt zelf moeten maken. We hebben allemaal helaas geen topkok tot onze beschikking zoals koningin Elizabeth. Desalniettemin kunnen we wel leren wat de favoriete gerechten zijn van de langstzittende vorst ter wereld. Chef-koks Mark Flanagan en Kathryn Cuthbertson werkten voor de koninklijke familie en brachten het boek Royal Teas: Seasonal Recipes from Buckingham Palace uit. Hierin staat onder andere het sconerecept van koningin Elizabeth.

Dit zijn een paar van de favoriete high tea-gerechten van de koningin.

Recepten

In het boek royal teas, verzamelden de koks 40 recepten die erg geliefd zijn door de leden van de royal family. De recepten worden haarfijn uitgelegd en al snel wordt duidelijk dat de royals gek zijn op een mix van zoet en zout. Het recept voor de ‘drop scones’ van koningin Elizabeth staat ook in het boekje. Toen voormalig president Dwight D. Eisenhower in 1960 een bezoek bracht aan Balmoral Castle in 1960, serveerde de koningin haar drop scones. Hij vond de drop scones zo lekker, dat hij haar meteen om het recept vroeg. Drop scones worden gemaakt in een koekenpan waardoor ze lijken op pannenkoeken. Drop scones worden ook wel Scotch pancakes genoemd.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de drop scones?

  • Doe de bloem, kristalsuiker, baksoda en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Schenk de melk erbij een roer dit met een garde tot een egaal mengsel. Voeg daarna 1 eetlepel gesmolten boter toe. Schenk het mengsel door een zeef om klontjes te voorkomen. Schenk eventueel nog wat extra melk bij het beslag om het wat dunner te maken. Let op dat het beslag dik genoeg blijf om z’n vorm te houden in de pan.
  • Plaats een koekenpan op een middelhoog vuur en doe er wat van de geklaarde boter in. Gebruik een eetlepel om wat van het beslag in de pan te doen. Bak 2 á 3 minuten. Bak de andere kant 1 á 2 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer met boter en jam.

Bekijk hieronder de volledige instructie om drop scones te maken:

Lees ook: Zo ziet het dagmenu van koningin Elizabeth eruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Style Yahoo | Beeld: videostill, Flickr, Michael Gwyther-Jones

Ingrediënten
  • 250 milliliter volle melk
  • 240 gram bloem
  • 50 gram ongezouten, geklaarde boter
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel baksoda
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel citroensap