30 min.
4 pers.

Een makkelijke zalmsalade voor doordeweeks

Zet jij ook regelmatig een maaltijd met aardappelen, groenten en een stukje vlees of vis op tafel? Deze vullende salade is hier een lekkere variatie op. Vooral bij doordeweekse maaltijden hoeft het allemaal zo ingewikkeld, dus we zorgen ervoor dat de maaltijd in een halfuurtje op tafel staat. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat ga je doen?

  • Breng een pan water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 4 cm.
  • Kook de aardappelen gaar in 10 tot 12 minuten. Giet af en laat de aardappelen afkoelen in koud water.
  • Spoel de courgettes af en snijd ze in de breedte in dunne plakken. Bak de plakken 5 minuten in een koekenpan met hete olie. Verplaats de courgetteplakken naar een bord en spoel de koekenpan om om hier de zalm in te bakken.
  • Was de zalmfilet en dep droog. Snijd de filet in blokjes van ongeveer 4 cm. Bak de zalmfiletblokjes 3 minuten in een koekenpan met olie.
  • Pel de sjalot en snijd in kleine stukjes. Meng de olijfolie, azijn en mosterd en voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Doe de sjalot, de tomaten en de saus in een saladekom. Voeg dan de aardappelen, courgettes en zalm toe en meng rustig door. Breng eventueel op smaak met meer peper, zout of olie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Supersimpele warme camembert voor op de borrelplank

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle à Table | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 800 gram aardappelen
  • 2 courgettes
  • 4 zalmfilets van 200 gram
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels mosterd
  • Olijfolie, naar smaak
  • Azijn, naar smaak