Christel

Altijd leuk om te weten

Het zijn geen halszaken, maar we vinden het altijd ontzettend leuk om te weten hoe iemands dagmenu eruitziet. Of het nou het dagmenu is van je collega, je vriendin of van iemand die je helemaal niet kent: we zijn er dol op. Daarnaast vinden we het maar wat interessant om het dagmenu van celebrities door te nemen. Zo zetten we laatst al op een rijtje wat Oprah Winfrey, Meghan Markle en Sylvie Meis eten. Nu nemen we het menu van koningin Elizabeth onder de loep.

Dit zijn de eetgewoontes van een van de meest geprezen vrouwen ter wereld. 

Ontbijt

Als het aankomt op de dagelijkse routine van de koningin van Engeland, ziet die er niet veel anders uit dan die van de meeste mensen. De 93-jarige royal staat meestal op rond half 8 en start de dag met een Earl Grey thee met melk en een paar biscuits, daarna maakt ze zich klaar. Koningin Elizabeth en prins Philip ontbijten vervolgens met cornflakes, yoghurt en toast met marmelade.

Lunch

Koningin Elizabeth luncht meestal rond één uur ’s middags. Ze kiest vaak voor een combinatie van vis en groentes. Volgens haar voormalige Chef Darren McGrady bestaat een van haar favoriete lunches uit gegrilde zeetong met gestoomde spinazie en courgette. Als de koningin op reis is of bezoek heeft, kiest ze meestal voor een andere lunch en pakt ze uit. Zo kiest ze dan weleens voor een gerecht als een zalmtaartje met venkel en een appelsalade. Dit wordt gevolgd door een lamsrib met een bonenschotel.

Benieuwd wat de koningin nog meer eet? Lees het op de volgende pagina.

Pagina 1/2