8. Halve cantaloupe

Een cantaloupe zit vol met mineralen, vitamine A en C én heel weinig calorieën. Daarnaast bevat de vrucht veel water, wat je een verzadigd gevoel geeft. Een perfect tussendoortje, dus.

9. Halve avocado 

Een avocado bevat veel (gezonde) vetten en is rijk aan vezels. Besprenkel de vrucht eventueel met een beetje citroensap voor wat extra smaak. Wist je trouwens dat het veel gezondheidsvoordelen heeft om elke dag avocado te eten? 

10. Aardbeien met slagroom

Wie zegt dat gezond eten niet lekker kan zijn? Slagroom is waarschijnlijk geen item dat je in deze lijst had verwacht, maar behoort toch tot de caloriearme snacks. Tenminste, als je het combineert met een bakje aardbeien en niet meer dan 1 eetlepel slagroom nuttigt. 

11. Amandelen 

20 gram amandelen is een perfect tussendoortje. Ze smaken niet alleen lekker, amandelen staan ook bekend om hun ontstekingsremmende eigenschap en het reguleren van de bloeddruk. Daarnaast bevatten ze meer onverzadigd vet en minder verzadigd vet dan cashewnoten of pinda’s.

12. Frambozen met yoghurt

Heb je zoete trek? Dan is dit een prima snack. Meng 1 eetlepel magere yoghurt met 1 theelepel honing en doe er een bakje frambozen bij. Yummy! 

13. Tomaat met feta en olijven 

De combinatie van gesneden tomaten met feta en olijven is niet alleen een feestje voor je smaakpupillen, het is ook nog eens gezond! 

14. Zwarte olijven

Doe een paar zwarte olijven een schaaltje en pers een knoflookteentje uit, het schijnt een heerlijke combinatie te zijn! Dat je daarna heel erg naar knoflook ruikt, moeten we maar voor lief nemen. 

15. Chocolade

Nog een product dat je waarschijnlijk niet in een lijstje met gezonde snacks verwacht: chocolade. We hebben het hier dan ook over een klein stukje. Inderdaad, een stukje, geen hele reep. Kies bij voorkeur een stukje pure chocolade met minimaal 70 procent cacao. 

Pagina 2/2

Lees ook: Checklist: 15 gezonde producten om altijd op voorraad te hebben

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova