Verrassend genoeg staan chocolade en slagroom er ook tussen

Zo aan het begin van het jaar staan de goede voornemens weer centraal. Voor veel mensen houdt dat in dat ze willen afvallen of gezonder willen leven. Het kan af en toe knap lastig zijn om de verleiding van een zak chips of een reep chocolade te weerstaan. Gelukkig zijn er genoeg gezonde tussendoortjes die óók best lekker zijn. Deze 15 snack bevatten allemaal minder dan 100 calorieën een geven je een verzadigd gevoel. 

1. Pinda’s met gedroogde cranberry’s

Meng 1 eetlepel pinda’s en 2 eetlepels gedroogde cranberry’s door elkaar. Zo heb je binnen no time een lekkere én gezonde snack voor jezelf gemaakt. 

2. Een banaan 

Een banaan zit vol vitaminen, kalium en is hartstikke gezond. Deze snack is ideaal om overal mee naartoe te nemen — leg hem alleen wel even bovenin je tas. Iedere dag een banaan eten heeft zelfs zeven voordelen, zo werkt het bloeddrukverlagend en gaat het maagzuur tegen. 

3. Gegrilde watermeloen 

Het is misschien wat zomers, maar daarom niet minder lekker. Bestrijk een aantal schijfjes watermeloen met een mix van olijfolie, limoensap- en rasp en honing. Grill 2 minuten per kant en top af met een paar munt blaadjes. 

4. Gekookt eitje 

Een gekookt eitje bevat ongeveer 75 calorieën, een prima snack dus. Een eitje bevat veel zwavel en vitamine B12, waardoor het ook nog eens goed is voor je haar en nagels. Win-win dus!

5. Handje sojabonen 

Een handje sojabonen geven je lang een verzadigd gevoel en is heel gezond. 

6. Garnalen met chilisaus

Heb je ’s avonds zin in een lekkere snack? Dan zijn garnalen een gezonde optie! Je kunt er zelfs nog een bakje met 4 theelepels sweet chilisaus bij doen als dip. En dat allemaal onder de 100 calorieën.

7. Wortels met hummus 

Een kommetje wortels zijn een prima snack. Vind je alleen wortels wat saai? Doe er dan een 2 eetlepels hummus bij, dan heb je nog steeds een gezonde snack. Enne, de lekkerste hummus maak je natuurlijk zelf! 

Op de volgende pagina vind je nog veel meer gezonde snacks onder de 100 calorieën. 

Pagina 1/2