14 januari 2021

Afgelopen weekend zat het restaurant ook al vol 

Eigenaren van BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven zijn ten einde raad. Hoewel de gemeente dreigt met sluiting, opent het restaurant komend weekend opnieuw de deuren. Vorig weekend zat het restaurant ook al vol. De bezorgde eigenaren stellen in een videoboodschap dat ze niet anders kunnen. 

Veel ophef

Afgelopen weekend heropende De Kiet voor het eerst tijdens de lockdown haar deuren. Bezoekers mochten binnen eten en hoefden geen mondkapjes te dragen. Middels een videoboodschap op Facebook maakten de eigenaren duidelijk dat ze ‘geen dag langer zouden wachten’ en niet op ‘hoopvol nieuws vanuit Den Haag’ kunnen wachten. Hoewel veel volgers het een moedige actie vonden, was er ook veel ophef. 

Laatste waarschuwing

Toen handhavers vorig weekend rond 21.00 uur bij het restaurant kwamen kijken, waren de bezoekers alweer weg. De eigenaren kregen een laatste waarschuwing van de gemeente. Wanneer zij nogmaals de coronaregels overtreden, wordt de zaak voor twee weken gesloten, laat de gemeente nu weten. 

Strijders 

De actie van afgelopen zaterdag heeft ‘een stortvloed aan positieve reacties’ opgeleverd, zo vertellen eigenaren Nassim en Quincy in een nieuwe videoboodschap op Facebook. “Mensen noemen ons strijders en staan achter ons.” Hoewel de eigenaren het een compliment vinden, willen ze zichzelf geen strijders noemen. “Ik voel me geen strijder, ik voel me gewoon een bezorgde burger, een bezorgde ondernemer.” 

Zondag open 

In de video benadrukken de eigenaren dat ze niet uit zijn op een gevecht met de gemeente. Toch openen ze komende zondag opnieuw de deuren van hun restaurant. “Net als veel andere ondernemers, dat is een belofte.” Met ‘andere ondernemers’ doelt het duo op hun mede horecaondernemers. Op zondag 17 januari wil de horeca massaal de deuren heropenen, het Eindhovens restaurant sluit bij die actie aan. 

 

Lees ook: Eindhovens restaurant is klaar met lockdown en gooit deuren open 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pexels