Roos

Door een kleine toevoeging kan de hummus een stuk lekkerder smaken! 

Wanneer wij voor het ‘hummus-schap’ in de supermarkt staan, zien we door de bomen het bos niet meer. Van pompoen tot pesto en van citroen tot rode bieten, de verschillende hummussmaken vliegen je om de oren. Grote kans dat jij het bij de oude vertrouwde ‘basic’ hummusvariant houdt. Groot gelijk, aangezien je er thuis nog allerlei verschillende variaties mee kan maken. Benieuwd? Wij geven je de tips! 

Lekker om je wortelen of cracker in te dippen.

Griekse yoghurt

Lekker romig, wie houdt daar nu niet van? Meng je hummus met een flinke schep Griekse yoghurt. En het is ook nog eens verantwoord, dus flink smeren maar!

Avocado

Kies een avocado die goed rijp is en snijd hem open. Zorg ervoor dat je de avocado kan pureren en vervolgens kan vermengen met de hummus. De avocado an sich is geen smaaksensatie, dus voeg nog wat extra kruiden of andere smaakmakers toe. Denk bijvoorbeeld aan rode peper, rode ui of knoflook.

Zoete aardappel

Kook een zoete aardappel, pureer ‘m en meng hem met je kant-en-klare hummus. De hummus zal hierdoor een zoetere smaak krijgen. Je kunt het extra lekker maken door nog wat rode peper of Srirache toe te voegen. Roer ook nog een beetje citroensap erdoor en je hebt een echte smaaksensatie te pakken.

Artisjok

Dit is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel ontzettend lekker. Je haalt een pot artisjokharten in de supermarkt, en maalt de artisjokharten in een keukenmachine fijn. Vervolgens meng je de gepureerde artisjokken door de hummus. Origineel!

Olijven

Je koopt in de supermarkt een potje met gesneden olijven en roert ze vervolgens door de kant-en-klare hummus heen. Voor een extra olijfsmaak voeg je nog een scheut olijfolie toe. Een kind kan de was doen! Wil je het nog makkelijker? Koop dan een bakje tapenade en gebruik dit als smaakmaker. Succes gegarandeerd.

Pesto

Voor alle pesto-liefhebbers: combineer hummus please met pesto! Je weet niet wat je proeft. Je koopt gewoon een kant-en-klaar potje pesto in de supermarkt en roert het door de hummus heen. Je kan er voor de sier –en voor een extra smaaksensatie– nog wat pijnboompitten en parmezaanse kaas over strooien.

Gegrilde groenten

Heb je nog wat groenten in de koelkast liggen? Grill ze in een grillpan en breng op smaak met verschillende kruidensoorten. Kies bijvoorbeeld voor gedroogde chillipeper, zout, paprika- of kerriepoeder. Roer alles door elkaar en je hebt een gezonde variant!

Lees ook: Karnemelk gebruiken voor het bakken en braden? Zo doe je dat!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Hummus Dip door Ella Olsson onder de licentie CC BY 2.0