Maayke

Het kan schadelijk voor je gezondheid zijn

Je koopt eieren in de supermarkt niet vanuit de koeling. Kun je deze dan thuis wel in de koelkast bewaren? Of is het juist beter om ze buiten de koeling te bewaren? Daar hebben we nu het antwoord op, want wanneer je een doosje vanuit de supermarkt koopt kan je ze het beste in de koelkast bewaren. Maar de plek waar je ze in de koelkast neerlegt valt nog te betwisten.

Het rekje in de koelkastdeur blijkt toch niet de beste plek om een ei te bewaren…

Koelkastdeur

Dat handige rekje aan de binnenkant van je koelkastdeur is dus eigenlijk niet de beste plek om ze te bewaren. Waarom? Omdat je de koelkastdeur regelmatig open en dicht doet. Dit zorgt ervoor dat het ei steeds plotselinge temperatuurverschillen moet ondergaan. Volgens opslagspecialist Vlatka Lake van het Britse Space Station kan dit er namelijk toe leiden dat eieren sneller gaan rotten. Daarnaast veroorzaakt het rekje in de koelkast dat je eieren sneller kunnen barsten wanneer je ze kookt.

Groei van bacteriën

Om je eieren voor langere tijd vers te houden kun je ze het beste in de eierdoos, achter in de koelkast bewaren. Dit zorgt ervoor dat ze op een stabiele temperatuur blijven en voorkomt dat ze uitdrogen. Bovendien helpt de koude temperatuur achter in de koelkast de groei van bacteriën tegen te gaan, wat betekent dat er minder kans bestaat op besmetting met de salmonella en campylobacterie. De ideale temperatuur in de koelkast voor je eieren is overigens 4 graden Celsius. Wil je weten welk product we allemaal ook verkeerd in de koelkast leggen? Kijk dan snel op pagina 2.

Pagina 1/2