Desy

Deze snelle kipkerrie staat binnen een kwartiertje op tafel!

Als we geen zin hebben om lang in de keuken te staan maar we tóch graag een beetje gezond willen eten, dan kiezen we vaak voor een snel gerechtje zoals deze kipkerrie. Je hebt er niet veel voor nodig en er komt geen kant-en-klaar kerriesausje aan te pas. 

Dit heb je nodig: 

  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 blikje kokosmelk (400 mililiter)
  • 400 gram sperzieboontjes (vers of uit pot)

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een koekenpan bruin en gaar. Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
  • Haal de kip van het vuur en zet apart. Kook ondertussen de boontjes gaar.
  • Neem een steelpan en laat hier de boter in smelten. Voeg de bloem toe en roer totdat een dikke, gladde substantie ontstaan.
  • Voeg de kerriepoeder en de kurkuma toe en blijf goed roeren. Voeg nu de kokosmelk toe en roer totdat een glad mengsel ontstaat.
  • Laat de saus op laag vuur vijf minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de saus en de gekookte sperzieboontjes toe aan de kip en serveer met rijst. Zo makkelijk! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk: deze snelle chili con carne staat binnen 30 minuten op tafel

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: archief | Beeld: Pixabay