23 oktober 2017
Naomi

Voor de goedkoopste boodschappen ga je naar…

De Consumentenbond doet vaak onderzoek naar prijzen, kwaliteit en de verhouding tussen die twee. Elk jaar is er een grootschalig onderzoek naar de prijzen van de supermarkten en dan kan je dus echt zeggen waar je het goedkoopste uit bent. 

Er zitten wel wat verrassingen tussen.

Spar is duur

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je wilt kopen; A-merk of huismerk. De consumentenbond nam beiden onder de loep. Als er gekeken wordt naar de A-merken valt op dat de A-merken van Dirk, Hoogvliet, Jumbo en Vomar gemiddeld het goedkoopste zijn. Ze zijn 5 procent goedkoper dan gemiddeld als het gaat om A-merken. De duurste op dit gebied is de Spar. Gemiddeld is de spar 12 procent duurder. De rest van de supermarkten zweeft tussen de 2 procent goedkoper en 4 procent duurder. Zie hier het overzicht.

Lidl en Aldi

Bij de huismerken zijn twee positieve uitschieters te zien. Aldi en Lidl zijn allebei 22 procent goedkoper dan gemiddeld met huismerken. Daarna volgt Vomar met 10 procent goedkoper. De duurste supermarkten, als je kijkt naar de huismerken, zijn Poiesz en Spar. Zij zijn 10 tot 20 procent duurder dan gemiddeld.

Alleen huismerk of ook A-merk?

Als je geen A-merken wilt kopen, dan raden wij de Lidl of de Aldi aan. Deze twee prijsknallers zijn veel goedkoper. Mocht je toch een mengeling willen tussen A-merk en huismerk dan kan je het beste kiezen voor de Vomar. Die scoort op beide erg goed. Spar kan je het beste vermijden als je goedkope boodschappen wilt doen. Deze winkelketen komt steeds als de verliezer van de prijzenoorlog uit de bus.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Consumentenbond | Beeld: Pixabay