Desy

Van sommige producten verwacht je het niet!

Over sommige producten bestaat nog steeds een discussie; want moeten we ze nu in de koelkast of in de voorraadkast bewaren? Van deze vijf producten hadden we zeker niet verwacht dat we ze op deze manier moesten bewaren! 

Van noten tot foundation: dit moet in de koelkast!

1. Noten
Ja, wie had er ooit verwacht dat je noten in de koeling zou moeten zetten? Zet jij de zak nootjes ook altijd in de voorraadkast? Dan doe je het helemaal verkeerd, want door ze in een kast te bewaren verliezen ze hun smaak. Warmte kan er namelijk voor zorgen dat de oxidatie sneller op gang wordt gebracht, waardoor de noten minder lekker smaken.

2. Foundation
Dit had je misschien nooit verwacht, maar ook de foundation die je altijd op je hoofd smeert kun je het beste bewaren in de koelkast. Dankzij de koude omgeving van de koelkast blijft de olie in de foundation bewaard, waardoor deze goed smeerbaar blijft.

3. Eieren
Ja, ook eieren moet je in de koelkast bewaren, het liefste op een plank. Omdat het in de winkel vaak kouder is dan in een huis, is bijvoorbeeld een voorraadkast te warm voor de eitjes. Bewaar je ze in de koelkast, dan hebben de eieren minder last van de temperatuurverschillen.

4. Bloemen
Heb je bloemen gekocht voor een verjaardag of een andere gelegenheid en kun de bloemetjes pas een dag later overhandigen? Dan is het raadzaam om ze tijdelijk even in de koelkast te bewaren.

5. Sauzen
Mocht je het nog niet zeker weten; ook sauzen horen in de koelkast thuis. In de koelkast bederven de sauzen niet en blijven ze langer lekker. Azijn en olijfolie bewaar je daarentegen wel gewoon op kamertemperatuur.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay