Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 standaard cakemix
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 120 milliliter water
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 455 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 5 lange vingers
  • 120 millilier espresso, afgekoeld
  • 50 gram cacaopoeder
  • 85 gram chocolade, snippers
Roos
30 + 60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 standaard cakemix
  • 120 milliliter zonnebloemolie
  • 120 milliliter water
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 455 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 5 lange vingers
  • 120 millilier espresso, afgekoeld
  • 50 gram cacaopoeder
  • 85 gram chocolade, snippers

Tiramisu, maar dan beter!

Van een stuk tiramisu op je bord – dat volgens ons niet groot genoeg kan zijn – worden wij immens gelukkig. Het is daarom niet gek dat wij graag experimenteren met dit overheerlijke dessert. Zo maken we graag een tiramisu cheesecake of combineren we een tiramisu met Licor 43. Aangezien de opties eindeloos zijn, kiezen we vandaag voor een Zwitserse rol met tiramisu. Lekker bij de koffie, als nagerecht of gewoon ‘s avonds op de bank. Aan de slag! 

Hier ga jij iedereen mee verrassen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Zwitserse tiramisurol:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de cakemix, eieren, zonnebloemolie en water in een kom. Mix tot er een glad beslag ontstaat. Verdeel de cakemix over de bakplaat en strijk glad. Bak voor 8 minuten tot de cake goudbruin is.
  • Spreid een theedoek uit en verdeel met een zeef een laag cacaopoeder over de theedoek. Leg de cake op z’n kop op de theedoek met cacaopoeder. De onderkant met het bakpapier zit nu aan de buitenkant. Haal dit er voorzichtig af. Rol vervolgens de cake met de theedoek op en laat dit voor 1 uur afkoelen – in onderstaande video wordt extra duidelijk gegeven hoe dit werkt.
  • Doe de slagroom en cacaopoeder in een kom en mix tot een stijf geheel. Klop de mascarpone in een andere kom en voeg dit vervolgens samen met de suiker en het vanille-extract toe aan de slagroom. Mix kort door.
  • Rol de cake-rol uit en smeer het slagroommengsel over het geheel. Zet een kwart van het mengsel apart.
  • Leg de lange vingers netjes naast elkaar in de breedte van de cake. Smeer met een kwastje de espresso over de lange vingers en rol vervolgens de cake opnieuw op. Laat voor 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Verwijder de theedoek en maak met een spuitzak kleine toefjes van het slagroommengsel op de rol. Verdeel de chocoladesnippers over de bovenkant ter decoratie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Hartige taart met oesterzwammen en truffelroomkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill