Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg, Dr. Oetker, ontdooid
  • 200 gram truffelroomkaas (Philadelphia)
  • 2 eetlepel roomboter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gram oesterzwammen, in stukjes gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 4 eieren, geklutst
  • 100 milliliter slagroom
  • 80 gram parranosnippers
07 oktober 2019
50 min.
4 - 6 pers.

Een heerlijke vegetarische hartige taart

In de herfst of winter maken we dolgraag ovenschotels en hartige taarten. Aangezien we zo gek  zijn op paddenstoelen maakten we onlangs een hartige taart met oesterzwammen en truffelroomkaas. We kozen er dit keer voor een vegetarische hartige taart te maken, maar je kunt prima wat spekjes toevoegen.

Wij gaan dit vaker maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Hoe maak je de hartige taart?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een taartvorm in. Bekleed de taartvorm (22 tot 28 cm) met de plakjes bladerdeeg, bewaar 2 plakjes voor de bovenkant.
  • Besmeer de bodem van de taartvorm royaal met de truffelroomkaas.
  • Smelt de boter in een grote pan en voeg de sjalot toe. Bak 2 minuutjes mee en voeg daarna de knoflook toe. Bak dit 1 minuut.
  • Doe de oesterzwammen en kastanjechampignons in de pan en bak 5 minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg de courgette toe en bak een paar minuten mee. 
  • Voeg bijna het hele eiermengsel en de slagroom toe en roer goed door. Bak nog 5 minuten.
  • Doe de parrano in de pan en meng het door het mengsel.
  • Hevel het oesterzwam-mengsel over in de taartvorm. Snijd het overgebleven bladerdeeg in slierten en bekleed de bovenkant van de taart ermee.
  • Smeer het overgebleven geklutste ei over de plakjes bladerdeeg.
  • Bak de hartige taart 35 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Toblerone lavacakejes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg, Dr. Oetker, ontdooid
  • 200 gram truffelroomkaas (Philadelphia)
  • 2 eetlepel roomboter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 300 gram oesterzwammen, in stukjes gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 4 eieren, geklutst
  • 100 milliliter slagroom
  • 80 gram parranosnippers