Ingrediënten
  • 300 gram pure chocolade Digestive biscuitjes
  • 80 gram boter
  • 500 gram melk chocolade
  • 200 milliliter slagroom + 100 gram mascarpone (voor de chocoladelaag)
  • 150 milliliter slagroom + 50 gram mascarpone (voor de cheesecakelaag)
  • 100 milliliter Tia Maria
  • 300 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram poedersuiker
  • Cocoa poeder ter decoratie
19 juli 2019
40 min.
10 pers.

De twee lekkerste nagerechten, samen in één taart!

Stel je voor: je wil een lekker nagerecht maken, waar iedereen van zal smullen. Dan kies je voor een cheesecake, of een tiramisu. Want dat vindt iedereen lekker, toch? Wij snappen dat als geen ander, maar willen ook af en toe een leuke variatie bedenken, die alsnog bij iedereen goed in de smaak zal vallen. Daarom presenteren wij: de tiramisu cheesecake mét Tia Maria. Heerlijk!

Want bij tiramisu hoort een beetje likeur, toch?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tiramisu cheesecake met Tia Maria:

  • Bedek een springvorm (van ongeveer 23 centimeter) met bakpapier.
  • Stamp de biscuitjes zo fijn mogelijk. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een keukenmachine, of stop de biscuitjes in een zak en stamp ze fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter in de magnetron of een pannetje en meng dit door de gestampte koekjes. Verdeel dit vervolgens over de bodem van de springvorm en laat dit in de koelkast afkoelen.
  • Voeg de melkchocolade, slagroom, mascarpone en Tia Maria in een kommetje. Plaats dit kommetje boven een pan met kokend water, zodat alles gaat smelten. Giet dit mengsel vervolgens over de bodem en plaats voor ± 3 uur in de koelkast.
  • Mix de slagroom, mascarpone en roomkaas in een kom tot een stevig en luchtig geheel. Voeg vervolgens de poedersuiker, vanille extract en wat schaafsel van de sinaasappelschil toe aan de kom en mix dit nog heel even door. Niet te lang!
  • Verspreid het mengsel over de chocoladelaag en zet de taart opnieuw voor een paar uur in de koelkast.
  • Voordat je ‘m serveert, zeef je nog wat cacaopoeder over de taart. Verwijder vervolgens héél voorzichtig de springvorm.
  • Eet smakelijk!

Tip: bewaar de taart ongeveer maximaal 2 dagen in de koelkast. Wil je er langer van genieten? Plaats dan een gedeelte van de taart in de vriezer!

Lees ook: Recept: bananenpudding lasagne

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC goodfood | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 300 gram pure chocolade Digestive biscuitjes
  • 80 gram boter
  • 500 gram melk chocolade
  • 200 milliliter slagroom + 100 gram mascarpone (voor de chocoladelaag)
  • 150 milliliter slagroom + 50 gram mascarpone (voor de cheesecakelaag)
  • 100 milliliter Tia Maria
  • 300 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram poedersuiker
  • Cocoa poeder ter decoratie