Desy

Die lekkere McDonald’s® frietjes maak je nu makkelijk zelf!

Waar we ook frietjes eten en welke soort friet het ook is; de dunne sprietjes van de McDonald’s blijven toch echt onze favoriet. We waren dan ook uitzinnig van vreugde toen we erachter kwamen dat je de frieten ook zelf kunt maken, lees je mee?

Dit heb je nodig:

  • 2-3 grote vastkokende aardappelen
  • water
  • 200 gram kristalsuiker

Zo maak je het:

  • Vul een grote schaal met koud water. Schil de aardappelen en snijd ze in lange, dunne frieten. Leg de frietjes in de schaal met koud water en laat ze hier een kwartier in liggen. De aardappel zal dan zijn zetmeel loslaten.
  • Vul ondertussen een andere schaal met koud water en suiker en roer tot de suiker in het water is opgelost.
  • Haal de frietjes uit de ene schaal en leg ze in de schaal met het suikerwater. Laat ze hier tien minuten in liggen.
  • Verwarm de frituurpan voor op 150 graden. Haal de frietjes uit het suikerwater in die ze vervolgens direct in de frituurpan en frituur ze twee minuten totdat ze kleurloos zijn geworden. Haal ze uit de frituurpan en leg ze op een bord om ze te laten uitlekken. Laat ze volledig afkoelen.
  • Verwarm de frituurpan nu voor op 190 graden en frituur de frietjes voor een tweede keer, nu zo’n 5 minuten totdat ze goudbruin van kleur zijn. Breng ze op smaak met zout. Serveer met de beroemde BigMac-saus!

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Oh My Foodness | Beeld: Unsplash