Christel

Het is wel een speurtocht naar ingrediënten

McDonald’s wist jarenlang het recept voor hun befaamde Big Mac saus geheim te houden, maar gisteren kwam de formule online. Ben jij ook zo gek op de saus? Dan kun je ‘m nu zelf maken met deze 33 ingrediënten.

We mogen al ruim vijftig jaar onze tanden in de heerlijke burger zetten. De Big Mac zette McDonald’s op de kaart en sindsdien is het fastfoodrestaurant niet meer weg te denken onder veel burgerliefhebbers. De saus die de burger onder andere zo lekker maakt, is op tig manieren samengesteld voor deze op de markt kwam. De franchisenemer Jim Delligatti kwam in 1967 op het idee van de burger en daar hoorde uiteraard een geweldige saus bij. Het koste de beste man maar liefst twee jaar om de perfecte saus voor de burger te creëren.

Hét recept

Iedereen die zijn tong al eens heeft mogen strelen met de saus kon waarschijnlijk al proeven dat er augurken, knoflook- en uipoeder, eigeel, zout en suiker in de saus zat. Helaas zitten er ook veel ingrediënten in de saus die niet zomaar bij de buurtsuper te verkrijgen zijn. Wil je dolgraag alles op alles zetten om exact dezelfde saus te maken als McDonald’s heeft? Dan moet je de volgende 33 ingrediënten inslaan:

  • sojaboonolie,
  • twee soorten maïssiroop
  • gehakte augurken
  • verschillende soorten suiker
  • verschillende soorten zout
  • azijn
  • kurkuma
  • calciumchloride
  • xanthan gum
  • kalium sorbaat (conserveermiddel)
  • pittige delfstoffen
  • polysorbaat,
  • gedistilleerde azijn
  • water
  • eigeel
  • uienpoeder
  • mosterdzaad
  • propyleenglycol alginaat
  • natriumbenzoaat (conserveermiddel)
  • mosterdzemelen
  • knoflookpoeder
  • groenteproteïne
  • karamelkleur
  • paprika extractiemiddelen
  • soja lecithine
  • calcium dinatrium EDTA (om de smaak te beschermen)

Krijg je al hoofdpijn bij alleen al het lezen van deze vele, onuitspreekbare ingrediënten? Dan kun je uiteraard ook een imitatie Big Mac-saus maken. Lees op de volgende pagina het recept voor de imitatiesaus die minstens zo lekker is! 

Pagina 1/2