Naomi

Een schuldvrije chocoladetaart!

Glutenvrij én suikerarm? Dat kan onmogelijk lekker zijn, toch? Toch wel! Deze chocoladetaart is heel smaakvol en je hoeft er zelf geen korrel suiker aan toe te voegen. De gezouten karamel is gemaakt van amandelpasta, dadels en kokosolie en geloof ons: hierna is de gesuikerde variant gewoonweg een stuk minder lekker!

Geen oven en geen slechte toevoegingen: de perfecte snelle en schuldvrije taart!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

Voor de karamel

  • 300 gram ontpitte dadels
  • 150 gram amandelpasta of pindakaas
  • 11 eetlepels water
  • 10 eetlepels kokosolie
  • een flinke snuf zout

Voor de chocolade

  • 300 gram pure chocolade (50 procent cacao)

Wat moet je doen?

  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Doe de noten in een keukenmachine en maal ze totdat ze zo fijn zijn als meel. Voeg de dadels, het vanille-extract en de kokosolie toe en en pulseer met de machine tot het een kruimelig mengsel is.
  • Druk het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de dadels, amandel/pindapasta, het water, kokosolie en zout in de keukenmachine en maal dit glad in ongeveer 10 minuten. Als het mengsel klonterig blijft kan je een beetje extra water toevoegen.
  • Strijk de karamellaag gelijkmatig over de bodem heen en zorg dat het een zo glad mogelijke laag wordt.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Strijk de chocoladelaag over de karamellaag.
  • Zet de taart een langere tijd in de koelkast om goed op te stijven.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill