Christel

Wij wisten dit nog niet

We eten regelmatig wat noten. Voor cashewnoten, pinda’s en wat studentenhaver zijn wij altijd wel in. Ook amandelen staan hoog op onze ‘gezonde snack’-lijst. De lekkernij is rijk aan mineralen en vitamines die goed zijn voor je hart, hersenen en spijsvertering.

Amandelen zijn hartstikke gezond voor je, maar je kunt ze nóg gezonder maken door deze noot eerst te weken voordat je ze opeet. De rauwe noten bevatten enzeemremmers die het beste tot hun recht komen wanneer de amandel is geweekt. Ook zijn amandelen makkelijker te verteren als ze zijn geweekt.

Hoe je dat het beste aankunt pakken? Doe rauwe amandelen in een bak water en laat ze acht tot twaalf uur weken. Schep de amandelen uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier voor zo’n twaalf uur. Eet de amandelen meteen op of bewaar de noten in de koelkast. Ze zijn na het weekproces nog een week lang lekker.

Voordat je al je amandelen onderwerpt aan een weekproces; amandelen die niet zijn geweekt zijn ook hartstikke gezond. Als je ze weekt haal je alleen net wat meer voedingsstoffen uit de noot.

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay