Naomi

Misschien toch maar niet die hele zak leeg eten…

Muntdrop, honingdrop, dubbelzout? Het water stroomt ons al in de mond bij het idee aan deze lekkernij. Bij ons – en vast ook bij jou – gaat die zak na een paar dropjes niet netjes de kast in. Hij gaat het merendeel van de tijd helemaal leeg. 

Maar wist je al dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is?

56 gram
The Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing uitgegeven voor mensen die veertig jaar en ouder zijn. Ze adviseren om minder drop te eten als je meer dan 56 gram per dag eet. Slecht nieuws dus, voor de dropliefhebbers onder ons.

Risico’s
De FDA waarschuwt, omdat drop glycyrrhizinezuur bevat. Die naam vergeten we gelijk weer, maar wat het doet is wel interessant. Door dit stofje te eten wordt het kaliumgehalte in je lijf verlaagt. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen, bloeddrukverhoging en hartfalen. Deze risico’s zijn al groter als je de veertig gepasseerd bent, maar door veel drop te eten verhoog je die risico’s nog meer.

Stoppen?
Helemaal stoppen met deze snoepsoort is niet nodig. Een paar dropjes per dag is verder niet schadelijk, zolang je niet boven die 56 gram komt.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay