Naomi

Dit vanille-extract is veel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Als je van bakken houdt weet je dat vanille-extract best vaak gebruikt moet worden in recepten. Het lijkt misschien goedkoop, maar als je het vaak gebruikt kan het toch flink in de papieren lopen. Gelukkig bestaat er een manier om zelf extracten te maken en het kost uiteindelijk een stuk minder.

Je zal misschien schrikken van de hoeveelheid alcohol en dat is begrijpelijk. De extracten uit de supermarkten worden ook aangemaakt met alcohol. Dit vind je als ‘ethanol’ terug op het etiket.

Wat heb je nodig? (voor 250 milliliter)

  • 250 milliliter wodka, bourbon of rum
  • 3 vanillestokjes
  • een goed af te sluiten potje

Wat moet je doen?

  • Snijd de vanillestokjes in de lengte open.
  • Dompel ze onder in alcohol naar keuze.
  • Laat het twee maandjes op een donkere plek trekken en schud het één keer per week even goed door elkaar.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food Hacks | Beeld: Videostill Laura in the Kitchen