27 oktober 2017
Sabine

Dadels zijn een lekkere snack, maar er zit ook een fantastisch gezondheidsvoordeel aan

Zit je lekker rustig op de bank te zappen en krijg je zin in een snack? Dan willen we je graag een suggestie doen: eet een paar dadels. Deze heerlijk zoete snack stilt niet alleen de zoete trek, maar heeft ook nog eens fantastische voordelen!

Wanneer je dit leest, eet je steevast elke dag een paar dadels.

Dadels

Dadels zijn de vruchten van palmbomen. Deze vruchten bevatten calcium, zwavel, fosfor, mangaan, ijzer, koper en magnesium dit hebben we allemaal nodig voor onze gezondheid. Behalve dat de dadels lekker zijn en een zoete smaak hebben heeft het ook een rijke bron van vezels, mineralen en vitaminen.

Dadels zijn zeer geschikt om als extra zoetmiddel te gebruiken in taarten of caken. Wanneer je dadels gebruikt dan heb je geen suiker meer nodig en wordt de taart voedzaam en gezond. Natuurlijke suikers van vruchten zijn veel beter voor je lichaam dan geraffineerde suiker. Dadels worden vaak als raw food gebruikt. Ze zijn gedroogd te koop in bijna alle supermarkten. 

Zoals gezegd hebben dadels veel voordelen maar zoals met alles, eet wel met mate. Op de volgende pagina hebben we 7 voordelen van het eten van dadels geplaatst.

Pagina 1/2