Wij hebben meteen een zak gekocht!

Dat noten behoorlijk wat gezonde vetten bevatten is bij de meeste mensen nu inmiddels wel bekend. Maar dat ze je ook kunnen helpen met afvallen is bij velen nog niet bekend. De vetten die in noten zitten zijn namelijk supergezonde omega 3-vetzuren. En laat de walnoot nou net het voortouw nemen als het om de hoeveelheid omega 3-vetten in noten gaat!

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van een handje vol walnoten helpt om af te vallen.

Gewichtsverlies en low fat-dieet

Het onderzoek is gedaan met 245 vrouwen met overgewicht tussen de 22 en 75 jaar. Ze werden willekeurig gekozen om een bepaald dieet te doen. Een dieet zonder een handje walnoten per dag en eentje met een handje walnoten per dag. De vrouwen in de walnotengroep aten elke dag een handje. Na 6 maanden kwamen de resultaten terug en het was werkelijk verbluffend! De vrouwen die walnoten hadden gegeten waren gemiddeld 8% van hun gewicht verloren. Ook waren de cholesterol niveaus van de walnoot dames uitzonderlijk lager. Dit geldt ook voor de kans op diabetes, hartziektes en ademhalingsproblemen.

Koop een zak met walnoten en begin met gezonder te leven. Lekker toch! Alleen een handje walnoten eten en toch afvallen en je gezondheid verbeteren?

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Beeld: Pixabay