Ingrediënten
  • 200 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram melkchocolade
  • 3 grote eieren
  • 200 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Pure chocolade voor de topping
  • Een snuf poedersuiker
  • 150 gram Maltesers
Roos
55 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram melkchocolade
  • 3 grote eieren
  • 200 gram suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Pure chocolade voor de topping
  • Een snuf poedersuiker
  • 150 gram Maltesers

Probeer daar maar eens van af te blijven

Een zak Maltesers kennen we als een ideale snack voor in de bioscoop of een Netflixavondje op de bank. Gedachteloos sla je zo een hele zak achterover. Heerlijk. Maar wist je dat je met deze snack nog veel meer kan? Zo gaven we eerder het recept voor een overheerlijke Nutella-Maltesercheesecake en de kleine Maltesers-cupcakes. Vandaag gieten we de Maltesers in een ‘brownie-jasje’. Benieuwd?

Voor wie ga jij dit maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de brownies met Maltesers:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter samen met de melk- en pure chocolade in een pan op laag vuur.
  • Klop de eieren met een mixer schuimig. Voeg vervolgens de suiker toe en klop tot een dikke crème.
  • Meng de gesmolten chocolade rustig door het mengsel. Roer vervolgens met een spatel de bloem, bak- en cacaopoeder hier ook doorheen. Roer tot het mengsel egaal is.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak voor ± 30 minuten.
  • Controleer met een sateprikker of de brownie gaar is. Laat ‘m vervolgens afkoelen.
  • Smelt de pure chocolade en garneer dit over de brownie.
  • Hak de Maltesers in grove stukken. Top de brownie hier mee af.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Is je saus veel te zout geworden? Zo los je dat op

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Good Housekeeping | Beeld: Videostill