Sabine

Je saus valt nog te redden

Een snufje zout kan je saus net wat lekkerder maken. Uitschieten met het zout doet je saus echter weinig goeds. Wat kun je op zo’n moment het beste doen? De saus weggooien en helemaal opnieuw beginnen? Welnee, er bestaat een vrij simpele manier om je saus nog te redden.

Chef-kok Gordon Ramsay vertelt wat je het beste kunt doen.

Rauwe aardappel?

Voor een video op het YouTubekanaal WIRED beantwoordde Gordon vragen van Twitteraars over koken. Een vraag die de revue passeerde luidde: “Ik heb te veel zout in mijn bolognesesaus gedaan. Een rauwe aardappel toevoegen haalt het zout er weer uit, toch?” Gordon kan daar kort over zijn: “Nee, dat gebeurt niet.” Gelukkig weet hij wel hoe je dit probleem kunt oplossen.

Oplossing

“Haal een derde van de saus uit de pan, voeg een beetje suiker toe en schep daarna wat crème fraîche bij de saus. Crème fraîche maakt de smaak wat lichter en elimineert die zoute smaak”, aldus Gordon Ramsay. In dit geval gaat het slechts om de bolognesesaus. We snappen dat in sommige gevallen een beetje room niet genoeg is of helemaal niet bij de saus past. In dat geval schep je ook het beste een derde uit de saus en vul je de saus weer aan met wat basisingrediënten. Maak je bijvoorbeeld een tomaten-basilicumsaus? Voeg dan wat extra tomatenblokjes en basilicum toe.

Lees ook: Gordon Ramsay deelt geniale tip voor het fijnsnijden van knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube WIRED | Beeld: Pixabay