Ingrediënten
  • Boter om in te vetten
  • 1 Maxi pack Maltesers (300 gram)
  • 200 gram digestieve (chocolade) koekjes, verkruimeld
  • 80 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 150 gram mascarpone
  • 150 gram volle slagroom
  • 350 gram roomkaas
  • 50 gram Nutella
30 januari 2019
30 min.
8 pers.

Een goddelijke taart voor iedereen die van chocolade houdt

Regelmatig eten we brood met Nutella -of eigenlijk Nutella met brood- en snoepen we in het weekend graag Maltesers. We zijn er nou eenmaal dol op. Net als patat met mayonaise of pindakaas met hagelslag, gaan Nutella en Maltesers perfect samen. Deze Nutella-Maltesercheesecake is daar het perfecte bewijs van.

Dit ziet er toch heerlijk uit?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Nutella-Maltesercheesecake?

  • Vet een taartvorm in (Ø 20 tot 22).
  • Verkruimel 100 gram van de Maltesers en roer dit door de verkruimelde koekjes.
  • Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en meng tot een geheel.
  • Doe het koekkruimelmengsel in de taartvorm en verdeel gelijk. Druk goed aan.
  • Doe de mascarpone in een kom en klop los.
  • Voeg de slagroom en roomkaas toe en klop dit tot een stijf geheel.
  • Roer vervolgens de Nutella door het mengsel.
  • Verkruimel opnieuw 100 gram Maltesers en roer dit door het roommengsel.
  • Schenk het mengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Verdeel de rest van de Maltesers over de cheesecake. Verkruimel eventueel nog een paar Maltesers voor een leuk effect.
  • Zet de Nutella-Maltesercheesecake zo’n 4 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Chocoladecupcakes met Kinder Bueno

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jenny Paulin | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • Boter om in te vetten
  • 1 Maxi pack Maltesers (300 gram)
  • 200 gram digestieve (chocolade) koekjes, verkruimeld
  • 80 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 150 gram mascarpone
  • 150 gram volle slagroom
  • 350 gram roomkaas
  • 50 gram Nutella