30 min.
12 pers.

Het is te lekker om niet te eten

Maltesers zijn van die snoepjes die altijd wel bij ons in huis liggen. Wanneer je eenmaal de zak hebt opengescheurd, eet je de chocolaatjes op alsof er geen morgen meer is. Dit recept voor Maltesers-cupcakes zorgt ervoor dat je die zak niet in één keer leeg eet; deze cakejes zijn immers véél lekkerder. 

Voor de botercrème:

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 450 gram poedersuiker
  • 60 milliliter volle melk
  • scheutje vanille-extract
  • 100 gram geplette Maltesers + 36 Maltesers om te garneren

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en voorzie een cupcake-bakvorm van papieren vormpjes.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de cacao, het zout en de baksoda in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de zachte boter en de eieren toe en mix dit tot een geheel.
  • Schenk daarna de melk en vanille-extract bij het beslag en mix het opnieuw tot een egale massa.
  • Verdeel het beslag over twaalf cakevormpjes en bak deze vervolgens gaar in 20 á 22 minuten.
  • Laat de cakejes daarna volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de botercrème.
  • Doe de boter in een kom en mix dit voor ongeveer vijf minuten tot de boter licht en romig is. Voeg daarna de poedersuiker in drie delen toe terwijl je blijft mixen.
  • Schenk daarna een beetje vanille-extact en melk bij de botercrème en mix dit door elkaar. 
  • Voeg daarna de geplette Maltesers toe en roer dit tot een geheel.
  • Doe de Maltesers-botercrème in een spuitzak en verdeel dit over de cupcakes.
  • Verdeel vervolgens nog drie Maltesers op iedere cupcake.

Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cupcake Jemma | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 15 gram cacao
  • 95 gram zelfrijzend bakmeel
  • 135 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 20 milliliter volle melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje baksoda
  • snufje zout