19 augustus 2019
Maayke

Het product bevat een allergeen dat niet op het etiket vermeld wordt

Supermarkten De Kroes en Vomar Voordeelmarkt hebben een veiligheidswaarschuwing afgegeven. Het gaat om het product Nasi Goreng met ajam ketjap en boontjes. Op het etiket staan niet alle ingrediënten vermeld en daarom kan het product voor gezondheidsproblemen zorgen bij sommige mensen met allergieën.

Heb jij onlangs dit product bij De Kroes of Vomar Voordeelmarkt gekocht?

Allergeen

De kant-en-klaarmaaltijd Nasi Goreng met ajam ketjap en boontjes bevat het allergeen ei. Het is gebleken bij een controle dat dit allergeen niet wordt vermeld op de etiketten van het product. Dit is de reden dat ze supermarkten genoodzaakt zijn om een veiligheidswaarschuwing met haar klanten te delen en de producten per direct terug te roepen naar de winkel.

Ei-allergie

Klanten worden gewaarschuwd dat bij consumeren van het product het een gevaar kan vormen voor mensen die een ei-allergie hebben. Mensen die geen last hebben van een ei-allergie kunnen volgens de supermarkten het product gewoon consumeren.

Terugroepactie

De terugroep van het product geldt bij supermarkt De Kroes met de houdbaarheidsdatum 15-08-2019 tot en met 24-08-2019. De leveringen met de houdbaarheidsdatum vanaf 25-08-2019 zijn wel voorzien van het juiste etiket. Hier staat het allergeen ei wel op vermeld. Het product Keukenkunst Nasi Goreng Ajam Ketjap met barcode 8716528976421 wordt door Vomar Voordeelmarkt teruggeroepen. Dit product bevat een THT tot en met 23-08-2019. Klanten krijgen het volledige aankoopbedrag van deze producten vergoed.

De Kroes Vomar Voordeelmarkt terugroep

Lees ook: Ook fleswater kan over datum raken en dit is waarom je dat niet zomaar moet negeren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Eine Frau nimmt eine Packung Nudeln aus dem Regal eines Supermarktes door Marco Verch Professional onder de licentie CC BY 2.0