Sabine

Wij vertellen hoe je dit probleem kunt oplossen

Heb je net een portie pasta naar binnen gewerkt? Dan kan het dat er soms nog flink wat saus op je bord ligt. Door een beetje om te denken, kun je de saus opeten door er stokbroodjes in de dippen. Maar, daarvoor at je dus wel vrij kale pasta. Hoe kan het dat je saus soms zo slecht aan je pasta blijft plakken? Wil je dit euvel verhelpen? Wij vertellen je hoe.

Het zit ‘m allemaal in de bereiding.

Pasta koken

Water aan de kook brengen, pasta erin, pasta koken en afgieten die hap. Het is de bereidingswijze van veel pastakokers. Alleen is het helemaal niet handig om al het kookwater van de pasta weg te gooien. Sterker nog, het kookwater kan wonderen verrichten voor je gerecht.

Kookwater

Veel chef-koks noemen het kookwater waar je je pasta in bereid vloeibaar goud, zo weet Buzzfeed. Dat klinkt een beetje vreemd, maar pasta bevat veel zetmeel. Wanneer je de pasta kookt, komt het zetmeel van de pasta in het kookwater terecht. Voeg je een beetje van dit kookwater toe aan je pasta? Dan zorgt het zetmeel in het water ervoor dat je pastasaus wat dikker wordt én het zorgt ervoor dat de saus zich hecht aan de pasta. Zo heb je voortaan geen losse slierten spaghetti meer in de saus liggen.

Nog een voordeel

Het kookwater heeft ook nog een ander voordeel. Door het zetmeel in het water kan je pastasaus er namelijk mooier uit komen te zien. Volgens chef-koks kan het je pastasaus doen glanzen. En dat ziet er toch heerlijk uit! 

Zo ga je te werk:

Wil je deze methode toepassen? Houd dan zo’n 240 milliliter kookwater apart. Dat is ongeveer een drinkglas. Voeg beetje bij beetje het kookwater toe aan je saus, roer en laat even intrekken. Zo voorkom je dat je saus waterig wordt.

Lees ook: Recept: pasta pesto met zalm en spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed| Beeld: Pexels