Ruth Stuut
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram Maza muhammara
  • 1 rol vers deeg voor flammkuchen (uit de koeling)
  • 3 rode uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram (baby)spinazie
  • 2 eetlepels ongezouten amandelen

Een heerlijk kruidige smaaksensatie!

Voor flammkuchen zijn talloze recepten te vinden. Het typisch traditionele Duitse gerecht doet ons denken aan een flinterdunne pizza en is al eeuwenoud! Als je weleens op wintersport gaat zal je het gerecht vast herkennen als snack op de pistes. Volgens het klassieke recept is de dunne krokante bodem belegd met crème fraîche, ui en spekjes. In dit recept geven we een kruidige Arabische twist dankzij muhammara, spinazie en amandelen aan de Duitse topper.

Muhammara

Mocht je deze kruidige, lichtzoete spread nog niet kennen, stellen wij ‘m graag aan je voor! De Syrische spread wordt gemaakt van geroosterde paprika’s, walnoten, granaatappel en verschillende kruiden. Inmiddels is de heerlijke dip overgewaaid naar veel andere landen, en kun je het ook in onze supermarkten vinden. Het bevat geen zuivel, dus ook nog eens geschikt voor vegans! Voor dit recept hebben we een bakje uit de supermarkt gebruikt, maar het is ook vrij gemakkelijk zelf te maken.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  • Rol de flammkuchen op het bakpapier uit op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de muhammara.
  • Verdeel de uiringen over de bestreken flammkuchen.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Houd een handje spinazie apart.
  • Doe de rest van de spinazie in de pan en bak zachtjes tot het blad begint te slinken.
  • Verdeel de spinazie over de flammkuchen. Bestrooi met de amandelen.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en knapperig.
  • Bestrooi het deeg met de rest van de spinazie en besprenkel met extra olijfolie.
  • Snijd de flammkuchen in 4 stukken en serveer.

Bij de flammkuchen is het heerlijk om frisse salade te serveren. Een beetje inspiratie nodig? Dit zijn de vijf favoriete salades op de website van Kookfans!

Ook lekker: Recept: uiensoep met worst en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious, Libelle, Foodies | Beeld: Adobe Stock