Esther Reitsema
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 turks brood (vers of afbak)
  • 4 tomaten
  • 100 gram flinterdunne kipfilet
  • 8 plakjes bacon
  • Botersla
  • Mayonaise naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Da’s weer eens wat anders dan je gebruikelijke boterham

Met een boterham met kaas is natuurlijk niets mis, maar als je het elke dag eet kun je er op een gegeven moment wel een beetje klaar mee zijn. Soms heb je gewoon behoefte aan een lunch waar iets meer moeite in is gestoken. Enne, die hebben we voor je: vandaag maken we een heerlijke club sandwich op Turks brood. Bereid je voor op jaloerse blikken van collega’s in de pauze!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het Turkse brood in de voorverwarmde oven af in 8 tot 10 minuten.
  • Heb je een vers Turks brood gehaald? Dan mag je de eerste twee stappen natuurlijk overslaan.
  • Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de bacon krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd dan de tomaten in dunne reepjes.
  • Snijd vervolgens het brood open en besmeer beide kanten met een laagje mayonaise.
  • Beleg beide kanten van het brood met wat botersla, kipfilet, de tomaat en de krokante bacon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Leg het brood op elkaar en snijd het in vieren.
  • En klaar is je Turkse club sandwich. Eet smakelijk!

Serveren

Deze sandwich is an sich natuurlijk al om te smullen, maar mocht je wat meer tijd hebben, dan is het ook lekker om ‘m te serveren met een bijgerecht. Turks brood doet het goed bij een soepje, maar je kunt de sandwich ook serveren als in een eetcafé, met een portie friet of wat chipjes. Op die manier wordt het helemáál een lunch om je vingers bij af te likken!

Ook lekker: Lekker voor de lunch: wraps met kip en tzatziki

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Adobe Stock