Typisch Duits en overheerlijk: flammkuchen

Als je weleens op vakantie in Duitsland bent geweest moet het je wel bekend voorkomen: flammkuchen. Dit heerlijke gerecht, ook wel tarte flambée genoemd, is een soort pizza uit de Elzas-streek. Een krokante dunne bodem, belegd met spekjes, ui en crème fraîche: een feestje voor de smaakpapillen. 

En het is ook nog eens belachelijk makkelijk om te maken!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het: 

  • Meng in een kom de gist, bloem en het zout met elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het lauwwarme water in.
  • Kneed dit tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af met een vochtige, schone theedoek, laat zo 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Snijd het spek in dunne reepjes.
  • Rol het deeg met een deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter.
  • Meng de crème fraîche met de kwark en breng dit op smaak met nootmusmaat, peper en zout. Verdeel het mengsel over het deeg.
  • Snijd de ui in ringen en verdeel samen met het spek over het deeg.
  • Bak de flammkuchen ongeveer 15 minuten totdat hij krokant is.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Wikimedia Commons Jessica