Ingrediënten
  • 1 eetlepels olijfolie + 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram risottorijst
  • 60 milliliter witte wijn
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 gram tomatensaus
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Witte peper en zout naar smaak
  • 100 gram grote garnalen
  • 40 gram doperwten
  • Verse peterselie naar smaak, gesnipperd
Christel
30 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepels olijfolie + 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram risottorijst
  • 60 milliliter witte wijn
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 gram tomatensaus
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Witte peper en zout naar smaak
  • 100 gram grote garnalen
  • 40 gram doperwten
  • Verse peterselie naar smaak, gesnipperd

Lekker voor vanavond

Voor een romige risotto zijn wij altijd wel te porren. Zo maken we deze paddenstoelenrisotto van Jamie Oliver regelmatig en is deze pompoenrisotto om je vingers bij af te likken. Ben jij ook zo gek op risotto? Deze variant met garnalen is zeker een aanrader!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de risotto met garnalen?

  • Zet een pan op een middelhoog vuur en verhit 1 eetlepel olijfolie.
  • Voeg de sjalot toe en bak een minuutje, voeg een teentje knoflook toe.
  • Voeg de risottorijst toe en roer goed.
  • Schenk de wijn erbij en roer opnieuw. Laat de wijn verdampen en voeg daarna een gedeelte van de bouillon toe.
  • Laat de bouillon verdampen voordat je een nieuwe portie toevoegt, roer af en toe door.
  • Voeg de tomatensaus toe als de rijst zacht is geworden, vermeng dit goed met de rijst.
  • Roer de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto, laat de risotto op een laag vuur staan.
  • Bereid daarna de garnalen.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze gaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg de doperwten toe en roer door de garnalen, voeg als laatst de peterselie toe.
  • Verdeel de risotto over de borden en verdeel daar de garnalen en doperwten over.

Lees ook: Gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: videostill