Ingrediënten
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 400 gram risotto
  • 75 milliliter witte wijn
  • Snufje zout
  • Snuf peper
  • 400 gram paddenstoelen (Shiitakes, Oesterzwammen, Cantharellen etc), fijngesneden
  • Paar peterselietakjes, fijngesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Olie of boter om in te bakken
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra voor serveren
  • Extra vierge olijfolie
  • 1,5 liter bouillon
Christel
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 400 gram risotto
  • 75 milliliter witte wijn
  • Snufje zout
  • Snuf peper
  • 400 gram paddenstoelen (Shiitakes, Oesterzwammen, Cantharellen etc), fijngesneden
  • Paar peterselietakjes, fijngesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Olie of boter om in te bakken
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra voor serveren
  • Extra vierge olijfolie
  • 1,5 liter bouillon

Lekker voor vanavond

Risotto is zo’n gerecht dat veel mensen heel lekker vinden, maar wat velen maar weinig eten. Niet omdat het gerecht zo moeilijk is om te maken, maar het neemt nou eenmaal veel tijd in beslag. Gelukkig is dat het allemaal waard, zodra je een hap van die romige risotto neemt. Ga jij je er binnenkort weer aan wagen en wil je een heerlijke risotto maken? Maak de paddenstoelenrisotto van Jamie Oliver dan eens.

Wat moet je doen?

  • Doe een klontje boter in de pan en bak de ui en selderij hierin.
  • Voeg de risottorijst toe wanneer de ui en selderij er glazig uitzien. Roer de rijst erdoorheen.
  • Schenk de witte wijn bij de risotto en roer opnieuw goed. Voeg vervolgens steeds een beetje bouillon toe aan de risotto. Doe dit net zo lang tot de risotto zacht is.
  • Grill ondertussen de paddenstoelen. Doe de paddenstoelen in een kom en verdeel de verse peterselie erover en een scheutje extra virgin olijfolie en het citroensap.
  • Haal de risotto van het vuur en laat de roomboter en Parmezaanse kaas erin smelten. Roer even.
  • Roer de paddenstoelen door de risotto en laat even staan.
  • Serveer de paddenstoelenrisotto met wat Parmezaanse kaas en eventueel nog een beetje boter.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Het beste bijgerecht bij de barbecue: romige aardappelsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: videostill Tasty