Ingrediënten
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • Theelepel dijonmosterd
  • 100 gram geraspte kaas + extra naar smaak (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram schelvis
  • 400 gram aardappelpuree
  • Verse bieslook, naar smaak, gesnipperd
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden
Christel
60 min.
4-5 pers.
Ingrediënten
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram bloem
  • 500 milliliter volle melk
  • Theelepel dijonmosterd
  • 100 gram geraspte kaas + extra naar smaak (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 stengels selderij, fijngesneden
  • 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram schelvis
  • 400 gram aardappelpuree
  • Verse bieslook, naar smaak, gesnipperd
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden

Zo lekker!

Voor ovenschotels zijn wij altijd wel te porren. Vaak kost het je niet veel werk, omdat je alle ingrediënten in een ovenschaal kunt doen en het gerecht vervolgens gaart in de oven. Na zo’n 30 á 45 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan. Ook zin in een ovenschotel? Maak dan eens deze romige ovenschotel met schelvis.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de ovenschotel met schelvis?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een sauspan op het vuur en smelt de boter hierin op een laag vuur.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar met een garde, bak het mengsel zo’n 2 minuten.
  • Schenk een beetje van de melk bij het bloemmengsel, terwijl je blijf roeren. Doe dit net zo lang tot alle melk op is, op deze manier voorkom je dat de saus klonterig wordt.
  • Breng de saus op smaak met wat mosterd, zout en peper en eventueel wat geraspte kaas.
  • Zet een koekenpan op het vuur en voeg de zonnebloemolie toe.
  • Doe de wortel, selderij en knoflook in de pan, breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de groentes in de saus en roer door.
  • Snijd de schelvis in grote stukken en roer door de saus. Tip: mossels en coquilles zijn er ook erg lekker bij.
  • Voeg de bieslook toe en roer een laatste keer.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal.
  • Roer de bosui door de aardappelpuree en verdeel de aardappelpuree over de vis.
  • Sprenkel de geraspte kaas over de aardappelpuree en zet de ovenschaal in de oven. Bak 35 minuten. 

Lees ook: Op deze vreemde manier wordt je spek het allerknapperigst

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: videostill