Ingrediënten
  • 15 middelgrote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1- 2 knoflooktenen, geperst
  • Zout en (zwarte) peper naar smaak
  • 225 gram roomkaas
  • 30 gram paneermeel of broodkruimels
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels + wat extra verse peterselie, gesneden
11 oktober 2018
10 + 20 min.
4 pers.

Deze gevulde champignons zijn verrukkelijk!

Binnenkort een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid op de planning staan? Dan kan het soms nog behoorlijk lastig zijn deze van om een originele en creatieve catering te voorzien. Wil je een makkelijk én smakelijk gerecht opdienen dat binnen mum van tijd klaar is? Maak dan deze gevulde champignons met roomkaas. Je kan ze zelfs s’middags al bereiden en vlak van te voren opwarmen in de oven!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

 Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de stelen van de champignons af en snijd ze fijn. Leg de champignonkappen opzij voor later.
  • Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Kook de gehakte stelen met de knoflook, zout en peper naar smaak ongeveer zes tot acht minuten, constant roerend. Zorg ervoor dat je de knoflook niet verbrandt. Haal van het vuur.
  • Meng in een middelgrote kom gekookte stengels, roomkaas, broodkruimels, de helft van de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper naar smaak. Meng tot een egaal, dik mengsel.
  • Leg de champignonkapjes gelijkmatig uit elkaar op een bakplaat, ondersteboven. Schep een ruime hoeveelheid van het roomkaas-mengsel op elke champignon.
  • Beleg elke champignon met een beetje parmezaanse kaas.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
  • Garneer met nog wat verse peterselie en serveren maar!

Lees ook: Recept: romige pasta penne met oesterzwammen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 15 middelgrote champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1- 2 knoflooktenen, geperst
  • Zout en (zwarte) peper naar smaak
  • 225 gram roomkaas
  • 30 gram paneermeel of broodkruimels
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels + wat extra verse peterselie, gesneden