Maayke
30 + 4 uur afkoelen in koelkast min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram Bastognekoeken
  • 225 gram roomkaas
  • 80 gram roomboter, gesmolten
  • 950 milliliter verse slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kokosextract
  • 400 milliliter gecondenseerde melk
  • 120 milliter limoensap
  • 25 gram kokossnippers
  • 1 limoen in schijven als garnering

Voor dit recept heb je helemaal geen oven nodig

Bakken kan voor de een heerlijk ontspannend zijn. De ander daarentegen staat misschien wel met de handen in het haar en ziet door alle ingrediënten het bos niet meer. Behoor jij tot deze tweede categorie, maar wil je toch graag iets bakken? Dan is deze romige no-bake limoentaart perfect! Deze fris-zoete taart is heerlijk om deze lentedagen zelf te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de limoentaart:

  • Stop de Bastognekoeken in een blender en maal de koeken fijn.
  • Meng in een kom de gemalen koekjes en de gesmolten boter.
  • Vet een springvorm (Ø 22 centimeter) in met wat bakspray of boter en voeg de gemalen koeken toe aan de springvorm. Druk met een lepel de onder- en zijkanten van de vorm goed aan.
  • Klop in een grote kom de verse slagroom tot het begint te verdikken.
  • Voeg het suiker en de kokosextract toe; klop tot er stijve pieken vormen.
  • Klop in een andere grote kom de roomkaas, gecondenseerde melk en limoensap tot het gemengd is.
  • Voeg 2 grote lepels slagroom door de roomkaas en vouw voorzichtig door elkaar.
  • Schep het roomkaasmengsel in de springvorm.
  • Top met resterende slagroom en bestrooi met geroosterde kokossnippers.
  • Laat de limoentaart minstens 4 uur in de koelkast afkoelen voor het serveren.
  • Garneer desgewenst met limoenschijven.
  • Enjoy!

Ook lekker: Churro cupcakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill YouTube