Ingrediënten
  • Voor de cupcakes:
  • 260 gram bloem
  • 130 gram kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 180 gram roomboter, gesmolten
  • 240 milliter melk
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram kaneelsuiker
  • Voor de topping:
  • 225 gram roomkaas
  • 4 eetlepels roomboter, gesmolten
  • 400 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels verse slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout
Maayke
60 min.
15 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cupcakes:
  • 260 gram bloem
  • 130 gram kristalsuiker
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 180 gram roomboter, gesmolten
  • 240 milliter melk
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram kaneelsuiker
  • Voor de topping:
  • 225 gram roomkaas
  • 4 eetlepels roomboter, gesmolten
  • 400 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels verse slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Alle churro-liefhebbers verzamelen!

Deze smeuïge cupcakes met kaneelsuiker maken we met veel gesmolten roomboter. Hoewel het misschien niet de beste lekkernij voor de lijn is, is deze zonde het zeker waard. De cupcakes smaken naar heerlijk gefrituurde churros met een dikke laag kaneelsuiker. We hebben dit recept opgedeeld in twee delen: het maken van de cupcakes en het maken van de topping. Waar wacht je nog op? Duik die keuken maar in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de churro cupcakes:

  • Begin met het maken van de cupcakes:
  • Verwarm de oven voor op 175 °C en zet twee muffinvormen voor 15 cupcakes klaar.
  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
  • Klop in een middelgrote kom de gesmolten roomboter, melk, ei en vanille-extract bij elkaar. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de inkepingen in de muffinvormen, vul het voor driekwart en bestrooi de bovenzijde met wat kaneelsuiker.
  • Zet de vormen in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Check met een tandenstoker of de cupcakes van binnen goed gaar zijn. Komt deze er vochtig uit? Dan moeten de cupcakes iets langer gebakken worden.
  • Maak ondertussen het glazuur: klop in een grote kom met een handmixer de roomkaas en de gesmolten roomboter tot een gladde massa.
  • Voeg de poedersuiker en kaneel toe en klop tot er geen klonten meer in zitten.
  • Voeg de verse slagroom, vanille-extract en een snufje zout toe en meng door elkaar. Als het glazuur te dik is, voeg dan meer verse slagroom toe, een eetlepel per keer, tot de gewenste dikte.
  • Vul een spuitzak met een grote open sterpunt met het glazuur. Spuit het glazuur op gekoelde cupcakes en besprenkel met extra kaneelsuiker.
  • Enjoy!

Ook lekker: Gezonde kaneel-pannenkoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish