Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet, gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 gram maïzena
  • 2 geklopte eieren
  • Olie om in te bakken
  • 1/2 eetlepel knoflook, gesneden
  • 180 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 55 gram ketchup
  • 100 gram suiker
  • Lente-ui, gesneden, om te serveren
  • Sesamzaad, om te serveren
  • Rijst, om te serveren
Marlieke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet, gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 gram maïzena
  • 2 geklopte eieren
  • Olie om in te bakken
  • 1/2 eetlepel knoflook, gesneden
  • 180 milliliter appelciderazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 55 gram ketchup
  • 100 gram suiker
  • Lente-ui, gesneden, om te serveren
  • Sesamzaad, om te serveren
  • Rijst, om te serveren

Een snelle Oosterse maaltijd

Dit eenvoudige gerecht is de perfecte maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. Het grootste deel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en bovendien zet je dit gerecht binnen een handomdraai op tafel. De zoetzure saus geeft de kip een Oosterse twist die bij iedereen in de smaak valt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet twee schaaltjes klaar: één met maïzena en één met geklopte eieren. Haal de stukjes kip met een tang eerst door de maïzena en vervolgens door de geklopte eieren.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een dikke laag olie. Bak de kip goudkleurig, krokant en gaar. Zet even aan de kant. Veeg eventueel af met keukenpapier als de kip te vettig is.
  • Warm een andere pan op met wat olie en fruit hierin de knoflook.
  • Voeg de paprika, azijn, sojasaus, ketchup en suiker toe aan de pan en breng de saus aan de kook.
  • Als de saus is ingedikt, meng de kip erdoorheen.
  • Garneer met gesneden lente-ui en sesamzaadjes. Serveer met rijst.

Ook lekker: romige oosterse pindanoedels met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty