Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 110 gram pecannoten, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn (optioneel)
  • 1 theelepel citroenschil
  • 3 eetlepels boter
  • 1 pond gemengde paddenstoelen naar keuze, zoals maitake, shiitake, cremini of oester, gescheurd of in hapklare stukjes gesneden
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 500 gram pasta naar keuze, zoals rigatoni
  • 1 grote sjalot, fijngehakt
  • 65 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 180 milliliter volle room
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
  • 2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)
Sanne
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 110 gram pecannoten, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn (optioneel)
  • 1 theelepel citroenschil
  • 3 eetlepels boter
  • 1 pond gemengde paddenstoelen naar keuze, zoals maitake, shiitake, cremini of oester, gescheurd of in hapklare stukjes gesneden
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 500 gram pasta naar keuze, zoals rigatoni
  • 1 grote sjalot, fijngehakt
  • 65 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 120 milliliter droge witte wijn
  • 180 milliliter volle room
  • 45 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
  • 2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)

Met veel kaas en noten

Ben jij dol op champignons en pasta? Dan is deze champignonpasta zeker de moeite waard om te proberen. De romige saus en knapperige noten zijn een heerlijke combinatie. En natuurlijk kan een goede dosis kaas ook niet ontbreken! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de champignonpasta:

  • Verwarm de olie in een grote, hoge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de pecannoten en rozemarijn in een pan zonder olie en bak ongeveer 3 minuten tot de noten goudbruin zijn. Blijf regelmatig roeren.
  • Breng de noten en rozemarijn over naar een middelgrote (hittebestendige) kom en bestrooi met citroenschil en een snufje zout.
  • Veeg de koekenpan schoon met wat keukenpapier, zet terug op het vuur en warm boter op in de pan. Voeg de champignons toe, zodra de boter is gesmolten. Voeg een grote snuf zout toe en een paar krukken zwarte peper. Roer tot een geheel. Dek af en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Haal de deksel van de pan en bak de champignons 3-5 minuten tot de ze goudbruin zijn en er geen vloeistof meer in de pan zit.
  • Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water en zout beetgaar. Bewaar 1 kopje pastawater en giet af.
  • Voeg sjalot en peterselie toe aan de koekenpan met champignons. Kook en roer tot het geurig is, zo’n 1-2 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij en kook tot het verdampt is, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg tot slot de pasta, room en een half kopje pastawater toe. Kook tot de saus iets is ingedikt, ongeveer 3 minuten, en blijf regelmatig roeren.
  • Haal de pan van het vuur en schep de kaas, het citroensap en de resterende peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de champignonpasta met gebakken pecannoten en extra kaas.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aha: dít is hoeveel zout je moet gebruiken als je pasta kookt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash