Redactie Kookfans
20 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 10 plakjes brood (wit of casino)
  • Speculoospasta
  • 50 milliliter melk
  • 60 gram suiker
  • 6 gram kaneelpoeder
  • 4 milliliter vanille-extract
  • 1 ei
  • Ongezouten boter of vloeibare boter (om in te bakken)

Wentelteefjes + speculoos = een perfecte snack!

Wentelteefjes zijn natuurlijk altijd een succes. We zijn ook dol op bijzondere variaties op deze lekkernij, zoals deze wentelteefjes met banaan. Deze wentelteefrolletjes met speculoos toveren we dan ook direct tevoorschijn bij de eerstvolgende brunch!

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Zo maak je de wentelteefrolletjes met speculoos:

  • Snijd de korstjes van de plakjes brood af en rol de plakjes plat met een roller.
  • Doe op elk plakje nu een laag speculoos en rol deze op.
  • Doe de melk, de helft van de suiker, het vanille-extract en het ei in een kom. Mix goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan met een klontje boter op een medium vuurtje.
  • Dip de broodrolletjes in het melkmengsel, en doe ze vervolgens in de pan.
  • Bak de rolletjes tot ze rondom goudbruin zijn.
  • Doe nu de rest van de suiker samen met het kaneel in een kommetje of op een bord en hussel alles door elkaar.
  • Bestrijk de gebakken broodrolletjes nu met het kaneelsuikermengsel.
  • Smelt ten slotte een beetje speculoospasta in een steelpannetje en besprenkel de rolletjes hiermee.
  • Serveer warm en geniet!

 

Lees ook: Recept: smakelijke wentelteefjes met glutenvrij brood

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit u/nolynskitchen | Beeld: Videostill nolynskitchen