Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Een snufje nootmuskaat
  • Een snufje zout
  • Een halve theelepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk (of ongezoete amandelmelk)
  • 8 plakken glutenvrij brood
  • 2 eetlepels boter (of glutenvrij kookspray)
25 min.
4 pers.

Wat een traktatie!

Mag jij door een glutenallergie niet alles eten wat je wilt? Om te laten zien dat er een hoop smakelijke recepten zonder gluten zijn, hebben wij een favoriet recept omgetoverd tot een glutenvrij recept. Jazeker, we maken vandaag wentelteefjes met glutenvrij brood. Jum!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wentelteefjes

Niets smaakt lekkerder dan versgebakken wentelteefjes of French toast, zoals het ook veel genoemd wordt. Hoe simpel het recept eigenlijk is – je dompelt een plak brood in een beslag met ei en kaneel en bakt het in een pan – des te lekkerder hij ook is. Binnen mum van tijd heb jij namelijk een stapel heerlijke wentelteefjes op tafel. Met dit recept maak je het met glutenvrij brood. Hier kun je elk soort brood voor gebruiken. Tegenwoordig kun je overal glutenvrij brood kopen, dus reden genoeg om dit recept vandaag nog te proberen. Tip: brood dat niet meer vers is, kan prima gebruikt worden voor wentelteefjes. Zo verspil je geen voedsel en hoef je geen nieuw brood te kopen. Win-win!

Zo maak je de wentelteefjes met glutenvrij brood:

  • Klop de eieren, suiker, kaneel, nootmuskaat, zout, vanille-extract en melk door elkaar in een middelgrote kom, zoals een taartschaal of ovenschaal.
  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan.
  • Doop het glutenvrije brood in het eimengsel en draai het om zodat beide kanten goed bedekt zijn. Hoe langer je het brood in het eiermengsel laat, hoe meer eiermengsel het opneemt en hoe langer het duurt om te bakken.
  • Bak het geweekte brood op middelhoog vuur goudbruin.
  • Draai het brood en laat de andere kant van het brood goudbruin pakken. Elke kant heeft 2-3 minuten nodig.
  • Serveer de wentelteefjes met glutenvrij brood meteen.
  • Eet smakelijk!

Bewaren

Glutenvrije wentelteefjes kun je in de vriezer bewaren. Stop ze daarna even kort in de oven of magnetron en je hebt weer een smakelijk ontbijt of lunch. In de vriezer kun je het drie maanden bewaren.

Lees ook: Recept: glutenvrije ontbijtcake met aardbeien en kokos

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mama Knows Gluten Free | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • 4 grote eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Een snufje nootmuskaat
  • Een snufje zout
  • Een halve theelepel vanille-extract
  • 240 milliliter melk (of ongezoete amandelmelk)
  • 8 plakken glutenvrij brood
  • 2 eetlepels boter (of glutenvrij kookspray)